En guide til dig som skal have en ny kikkert

Er du på jagt efter din første kikkert? Måske vil du bare gerne skifte din gamle ud med en ny. Hvis du er i tvivl om, hvad for en kikkert, der er den bedste, så hjælper vi dig godt på vej her. 

I denne artikel får du en kort guide til nogle af de vigtigste ting, som du skal overveje, når du køber kikkerter. 

De bedste kikkerter

På Natur Butikken finder du de bedste kikkerter til all round brug. På siden finder du både kikkerter til begyndere, professionelle og børn i mange forskellige prisklasser. 

Først og fremmest er det en god ide at vurdere, hvad du skal bruge den til. Der er nemlig nogle kikkerter hos Naturbutikken som er velegnet til specifikke hobbyer som jagt, fuglekikning, astronomi og mange andre formål. 

Hvad for en hobby dyrker du?

Vil du kigge på fugle og dyr i skoven? Går du på jagt? Har du brug for en kikkert til, når du rejser eller skal på safari? Måske mangler du en model, som du kan bruge om natten. 

Du kan finde et bredt udvalg af modeller til mange formål hos Naturbutikken. Køb din nye kikkert hos Naturbutikken og læs specifikationerne på de forskellige produkter, så du kan finde den rigtige model til din hobby.

Hvorfor er kikkerter forskellige? 

En kikkert er ikke bare et redskab, som hjælper dig til at se længere. De er designet med smarte funktioner og detaljer, som gør dem perfekte til for eksempel fuglekiggeri eller jagt. 

En jagt eller fuglekikkert skal for eksempel have en stor forstørrelse og en bred linse, så du kan holde den sikkert i hånden, uden at billedet ryster. En rejsekikkert skal være lille og let, så du kan have den med i lommen eller tasken. 

Marinekikkerter skal være vandtætte, så de kan bruges ude på båden. Nogle modeller kommer endda med et pejlekompas med indbygget natbelysning. 

Kikkertens tal

Når du køber en ny kikkert, så vil beskrivelsen altid stå sammen med et tal. Der kan for eksempel stå 8x42 eller 10x24. Tallene betyder henholdsvis forstørrelsen og objektivlinsen diameter. 

8x24 vil sige, at forstørrelsen er 10x og objektivlinsens diameter er 42 millimeter. 

I de fleste tilfælde er 8x eller 10x forstørrelse rigeligt. Med denne forstørrelse kan du holde den stille i hænderne og behøver ikke noget stativ. Hvis forstørrelsen er over 12x, så fungerer den bedst på et stativ.